Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

CSR: „Dăruieşte timp, donează sânge!”

Sute de bucureşteni s-au prezentat în cele trei zile de campanie pentru a dona în unitatea mobilă amplasată la intrarea principală a centrului comercial. Campania „Dăruieşte timp, donează sânge!” a fost organizată de Sun Plaza în parteneriat cu Asociaţia React şi Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti.

Fiecare donator a trecut printr-un proces riguros pentru stabilirea eligibilităţii, ce a constat în trei etape: completarea chestionarului pe baza căruia s-a făcut anamneza, verificarea tensiunii şi testarea în laborator pentru a se verfica grupa RH, hemoglobina şi glicemia. Toţi care au trecut de aceste etape au ajuns pe scaunul de donator, unde au donat 450 ml de sânge, cantitatea standard ce se recoltează în instituţiile medicale.

„Sistemul transfuzional în mod normal ar trebui să se bazeze pe donatori fideli, donatori care donează sânge în mod regulat, o dată la trei luni. Persoanele care fac acest gest într-un mod altruist au şi cele mai mari şanse de fidelizare”, a declarat Anca Ştefan, Preşedintele Asociaţiei React.

Sun Plaza mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în această campanie – donatori, cadre medicale şi parteneri – şi susţine în continuare donarea recurentă. Am fost cu adevărat impresionaţi de răspunsul oamenilor interesaţi să ajute, care s-au prezentat în număr atât de mare să doneze. De aceea am prelungit programul unităţii mobile în fiecare zi cu aproximativ o oră şi jumătate şi intenţionăm să reluăm campania pe viitor.

Campania „Dăruieşte timp, donează sânge” face parte din strategia de CSR a Sun Plaza Shopping Center şi se adresează tuturor bucureştenilor interesaţi să contribuie printr-un gest umanitar la salvarea vieţilor omeneşti.