Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. OK

Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Înapoi la realitate sau departe, tot mai departe pe valuri de fantezie?

În ’96, când ne uitam la Bugs Bunny jucând baschet cu Michael Jordan în Space Jam, știam clar unde se termină filmarea și unde începe imaginea generată pe calculator. Dar în 2018 lucrurile stau ”puțin” altfel. În Peter Rabbit iepurașii sunt mai credibili ca oricând, iar personajele secundare jucate de actori sunt uneori atât de stângace încât par mai puțin reale decât animalele vorbitoare. Tehnologia vine, astfel, în ajutorul poveștii, dându-ne ocazia nu doar să ne amuzăm de întâmplări ci și de abilitățile acrobatice ale personajelor îmblănite sau acoperite cu pene.

Atunci:

Acum:

Acum, să fim sinceri: era păcat să nu fie așa, după cât de sus a ridicat Avatar standardele! Nu vedem pe nimeni arătând cu degetul spre filmele Marvel și râzând de ele c-ar fi ”desene animate”. Avem nevoie de povești, indiferent de mijloacele prin care sunt spuse, iar dacă animația nu e doar o demonstrație de forță, ci ajută firul narativ, cu atât mai bine!

Și-apoi, câtă vreme nu vedem pe stradă purcei vorbitori, bipezi albaștri înalți de 3 metri sau roboți autonomi, nu suntem în pericol să confundăm ficțiunea cu realitatea. Să apară mai întâi mașinile care se conduc singure, în București, și mai vorbim după aceea!

Partea cea mai bună este că există în continuare filme construite exclusiv fără imagini pe calculator. Filme pe care le-am numi ”clasice”, psihologice, menite nu să fie ferestre spre o altă realitate ci, mai degrabă, porți către noi înșine.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, premiat cu 2 premii Oscar – pentru cea mai bună actriță într-un rol principal și pentru cel mai bun actor într-un rol secundar – este un astfel de film. Mergi să-l vezi dacă vrei o poveste despre iubire, despre răzbunare și îndoială, despre moarte, dar mai ales despre rostul vieții. Sau mergi să-l vezi ca să înțelegi ce mai înseamnă premiul Oscar în zilele noastre, numai mergi! N-o să-ți pară rău.

Fie că preferi istorii fantastice cu efecte vizuale spectaculoase, fie că ești fan al filmelor clasice, te așteptăm la Sun Plaza cu de toate pentru toți. Și ne-ar plăcea să știm: care sunt filmele tale preferate?