Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Sun Plaza găzduiește expoziția caritabilă de fotografii “Parcul Văcărești merită straie noi. Donează și tu!”

Zona naturală „Acumulare Văcăreşti”, localizată în apropierea Centrului Comercial Sun Plaza, a fost declarată parc natural și a dobândit statutul de arie naturală protejată în mai, 2016, printr-un act normativ al Guvernului. Expoziția cuprinde fotografii realizate de Helmut Ignat și publicate în revista National Geographic în cadrul unui articol în urma căruia au început demersurile pentru transformarea parcului în rezervație naturală. “Corcodelul cu gât negru”, “Vidra”, “Stârcul pitic” și multe alte fotografii ale sale pot fi admirate la parterul Sun Plaza, între 18-28 august.

Într-un an de zile, cât am urmărit păsările și animalele din parcul Văcărești, am surprins câteva exemplare superbe. Ceea ce m-a fascinat, de fapt, a fost specificul acestui parc: în spatele blocurilor, ferit de agitația capitalei, se află un spațiu natural de o asemenea frumusețe! S-a format aici un adevărat ecosistem în care și-au găsit locul chiar și specii rare de păsări, protejate în Europa. Tocmai de aceea, cred că Parcul Natural Văcărești merită toate eforturile noastre.” Spune Helmut Ignat de la Asociația “Parcul Natural Văcărești”.

Fondurile sunt necesare protejării faunei descoperite în Parcul Național Văcărești, precum și reamenajării zonei. Organizatorii dezvăluie că în plan se află construirea unor piste speciale pentru plimbări, alergat și ciclism, precum și realizarea unor observatoare de păsări, astfel încât cei care își doresc să cunoască mai multe despre ecosistemul descoperit aici să o facă în condiții optime.

Pentru cei care își doresc să facă donații, organizatorii au amplasat două urne în zona expoziției și patru urne în Hypermarketul Cora din Sun Plaza. Tot pentru donații este disponibil și contul RO74BUCU2281215941096RON, Asociația Parcul Natural Văcărești (CIF 34113543), deschis la Alpha Bank, Sucursala Stirbey Voda, București.