Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. OK

Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Manuel Gorkiewicz

Manuel Gorkiewicz www.gorkiewicz.net

Artistul Manuel Gorkiewicz lasă să plutească în încăpere 172 de baloane. Literele sunt suspendate unele lângă altele în șiruri și sunt ordonate precum părți dintr-un text. Semnele nu au însă sens în nicio limbă, deoarece baloanele lucioase din folie prezintă un mesaj codificat. După un timp, literele individuale sunt înlocuite de semnele originale. Opera de artă este astfel descifrată și prezintă un citat al arhitectului și urbanistului austriac Victor Gruen, care a realizat primul centru comercial în anii 50, în apropierea orașului Detroit.

Manuel Gorkiewicz lucrează deseori cu materiale care amintesc de decorațiunile pentru petreceri și serbări.

În cadrul instalațiilor sale temporare, acesta folosește ghirlande și baloane și citează industria publicitară cotidiană.

Locatie: Orange Plaza (Septembrie 2018)

Despre artist:

Lucrările artistice ale lui Manuel Gorkiewicz se inspiră din multitudinea de materiale ale industriei publicitare și ale culturii de petreceri. Operele sale citează din universul consumerist și se folosesc de un efect mimetic. Manuel Gorkiewicz plasează arta în centrul vieții de zi cu zi, iar la prima vedere lucrările dau impresia de decorațiuni. Locul de prezentare devine deseori parte din instalația temporară și din opera în sine. Observatorul și spațiul se împletesc involuntar, iar granițele se anulează.

Artistul austriac născut în Graz în anul 1976 trăiește și lucrează în prezent în Viena.