Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Mirela Vescan: „Machiajul de seară – un vis împlinit”

Poţi încerca diferite reţete de machiaj de seara dar trebuie sa ţii cont şi de impactul pe care-l generează asupra celor din jur. Să recunoaştem: trebuie să învăţam să profităm de puterea de atracţie a machiajului.

Machiajul de seara-Mirela VescanPasul 1: Tenul are nevoie de câteva minute de relaxare, se demachiaza foarte bine, se tonifiază şi se aplică o cremă din generaţia prep-and-prime, se masează uşor toată suprafaţa tenului, până pielea devine suplă şi se aşteaptă 5-10 minute până la start-ul machiajului.

Pasul 2: Se alege un fond de ten cu putere mare de acoperire şi se aplică pe faţă, gât şi decolteu. În lumina serii se disting foarte bine liniile feţei iar corecţiile devin uşor de făcut. Uneori ajunge doar etapa de iluminare a trăsăturilor (adică se aplică un fard corector deschis la culoare, pe zona cearcănelor extins puţin pe pomeţi, pe podul nasului şi între sprâncene, pe liniile de expresie şi sub buza inferioară). Numai dacă este nevoie se umbreşte lateral nasul, se conturează pomeţii şi maxilarul, cu pudră mată, mai închisă la culoare cu 1-2 tonuri în raport cu nuanţa fondului de ten.

Pasul 3: Se fardează sprâncenele, se conturează mai întâi pe linia lor superioară pentru a le definitiva formă, apoi se „umple” cu fard rădăcina (dinspre nas) fără a crea unghiuri dure, după care se fardează firesc restul sprâncenelor. Să nu uităm că în acest sezon se poartă sprâncenele generoase, care încadrează frumos faţa, fruntea şi ochii.

Machiaj de seara - pensulePasul 4: Machiajul ochilor începe cu aplicarea unei baze grase pe care o „modelăm” cu o pensulă astfel încât să obţinem forma viitorului machiaj. În acest fel lucrurile se simplifică foarte mult: fixăm baza grasă cu fardurile alese. Machiajul de seară este ca rochia de seară, contează textura şi culoarea, putem alege farduri în funcţie de tendinţe, vestimentaţie sau personalitatea fiecăreia. Baza grasă poate fi o cremă „eyeshadow primer”, un fard gras sau un creion dermatograf emolient.
Truc: dacă în machiajul ochilor există violet, verde, albastru sau fucsia, aplicăm din culoarea aleasă şi puţin pe sprâncene, de la jumătate spre exterior. Efectul este modern şi frumos.

Pasul 5: Truc pentru aplicarea fardului de obraz: se trece mai întâi pensula peste fardul de obraz, apoi peste puţină pudră (pulbere sau compactă, chiar nu contează) şi se amestecă într-un bol mic până se omogenizează. Se aplică pe pomeţi dinspre tâmple, uşor oblic, spre centrul obrajilor şi ne oprim, nu trebuie să coboare umbra sub vârful nasului (ar fi prea dur şi inestetic). Se poate finisa machiajul obrajilor şi arcadelor cu o pudră iluminatoare şi, pentru că este seară, se pot mixa şi paiete fine sau microfine.

Pasul 6: Machiajul buzelor este o provocare pentru că toate culorile sunt permise. Tendinţele ni acest an sunt inedite: rujul poate fi roşu, grena, maro închis sau… negru, aubergine (culoarea prunei şi a vinetei), albastru, verde, turcoaz.
Truc: dacă privim cu atenţie buzele distingem două tipuri de contur:
1 – conturul de pigment (cel roz)
2 – conturul de relief (dacă privim buzele din semiprofil).

Machiaj de seara - Mirela Vescan Make up academySe desenează buzele cu un creion, pe varianta 2 de contur şi obţinem cu surprindere o gură frumoasă. Dacă alegem un ruj „îndrăzneţ” într-o culoare pe care mai degrabă am fi văzut-o pe pleoape, folosim creion dermatograf în nuanţa aleasă.

Se spune că dacă machiajul ochilor este puternic, rujul trebuie să fie „cuminte”, însă dacă întreg machiajul arată bine… uităm de reguli şi nimeni nu va fi amendat.

Pasul 7: genele sunt pentru machiaj ca frişca pentru o prăjitură: înfrumuseţează şi oferă savoare. Pentru seară se pot alege extensii de gene într-o linie clasică sau… inedită. Genele completează machiajul şi amplifică frumuseţea ochilor iar mascara trebuie să fie de desime şi volum.

Atunci când începem machiajul de seară, avem nevoie de aproximativ 30-40 minute (includem aici şi pasul 1). Dacă produsele sunt aplicate corect şi se respectă etapele, machiajul va rezista foarte bine. Succes!