Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Școala Altfel în Sun Plaza: „Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?”

Scopul programului „Școala Altfel” din Sun Plaza este să descopere și să dezvolte talentele copiilor. Ei vor avea parte de experiențe inedite în cadrul unor ateliere interactive, amuzante și educative.


  • Luni, 18 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Constructor


În joacă, elevii vor învăța din secretele acestei meserii și vor desena și mai apoi construi, de la zero, o căsuță pentru omuleții Lego: de la planurile pereților, geamurilor, ușilor și acoperișului, la mobilier pe măsură, vesel și colorat.


  • Marți, 19 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Inginer în robotică


Majoritatea copiilor sunt fascinați de jucăriile roboțel, stârnindu-le imaginația, visând cu ochii deschiși la momentul în care, cine știe, poate chiar va putea juca fotbal cu roboțelul preferat. Până atunci, specialiștii de la Clubul de Robotică Autovortex le vor arăta elevilor cum se proiectează un robot și care sunt piesele care-l compun. În plus, vor avea șansa de a vedea cum se folosește o imprimantă 3D. Elevii se vor bucura și de demonstrațiile celor doi roboți prezenți la Sun Plaza.


  • Miercuri, 20 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Polițist


Elevii se vor juca de-a polițiștii și vor învăța de la invitatul prezent de ce este atât de important să respecte semnele de circulație și despre drepturile și obligațiile pietonilor. Cei mici se vor transforma în conducători auto într-o mașină realizată din carton și vor învăța să ia amprente ca niște adevărați polițiști, apoi vor deveni pietoni și vor trebui să recunoască semnele de circulație.


  • Joi, 21 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Jurnalist


Copiii se vor întâlni poate pentru prima dată cu o cameră de filmat profesionistă, lumini și microfoane și vor învăța să realizeze un reportaj. Vor învăța totodată ce înseamnă să fii cameraman, reporter, redactor și realizator TV.


  • Vineri, 22 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Profesor


Monica Reu, primul trainer român certificat de Center Nonviolent Communication, îi va învăța pe copii despre cât de important este să comunice eficient. Copiii vor descoperi prin jocuri emoțiile, vor învăța să vorbească despre ei, despre pasiunile lor, despre încrederea în propriile forțe și mai ales despre cât de importantă este relația și comunicarea dintre ei și profesor.

Dacă micuțul familiei a visat dintotdeauna să inventeze cel mai priceput robot, să construiască clădiri nemaivăzute sau să fie jurnalist de renume, atunci adu-l la Sun Plaza în săptămâna Școala Altfel pentru a participa la cele 5 ateliere creative ce se vor desfășura în fiecare zi, în intervalul ora 10.00 – 14.00.