Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Sun Challenge Vacaresti 2018: Peste 150 de participanti si 7000 de euro donati!

Sambata, 29 septembrie, a avut loc prima editie Sun Challenge Vacaresti, primul cros organizat pentru conservarea testoasei de apa din Parcul Natural Vacaresti.

Initiativa organizatorului Sun Plaza, care a sustinut costurile de organizare a evenimentului, a avut drept scop sprijinirea programelor de protectie si de conservare derulate de catre Administratia Parcului Natural Vacaresti pentru cele aproximativ 50 de testoase de apa (Emys orbicularis, specie periclitata) care vietuiesc in parc.

Partenerul principal de organizare a competitiei este Asociatia Club Sportiv Adrenallina Media.

Au fost premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de varsta, precum si locurile 1, 2, 3, general open, masculin si feminin, atat de la proba de 10,4 km, cat si la cea de 15,6 km. Au fost puse in joc premii individuale in valoare de 500 de lei pana la 1900 de lei, in produse si vouchere.

Rezultatele finale pot fi consultate aici. Marii castigatori ai cursei au fost:

GENERAL 10 km masculin

 1. Robert Boroi
 2. Andrei Livezeanu
 3. Pavel Ene

GENERAL 10 km feminin

 1. Adriana Ciobanu
 2. Roxana Haralamb
 3. Simona Virghinas

GENERAL 15 k masculin

 1. Emanuel Trandafir
 2. Claudiu Retea
 3. Adrian Ciocan

GENERAL 15 k feminin

 1. Ana Gaftoniuc
 2. Iulia Florea
 3. Marinela Cristina Hamza

Astfel, taxele de inscriere ale participantilor vor fi directionate catre Administratia Parcului Natural Vacaresti. In plus, CBRE Romania, firma de consultanta imobiliara ce administreaza Sun Plaza, a dublat suma stransa din inscrieri.

Donatia totala, care se ridica la 7000 euro, va fi folosita pentru  interventii in consolidarea mecanismelor de management al habitatului, a structurii solurilor de pe marginea apelor unde se găsesc testoasele, dar și pentru a le proteja în sezonul de hibernare, în depunerea ouălor și atunci când sunt vânate.

Ce spun participantii la Sun Challenge Vacaresti?

Maria Cristina Banu: SunChallenge a fost o experiență unică. Traseul prin Rezervația naturală Văcărești a fost de-a dreptul spectaculos. Mi-a plăcut și organizarea, traseul a fost marcat bine, mai ales posibilele obstacole. Abia aștept următoarea ediție!

Emanuel Trandafir: Concursul a fost foarte bine organizat, chiar dacă este doar la prima ediție. Cel mai mult mi-a plăcut traseul prin Delta Văcărești – câteodată mai alerg dimineața acolo, așa ca îmi era familiar. Alergarea prin Deltă este de fiecare dată o mică evadare din aglomerația urbană și o deconectare de la rutina zilnică.

Maria Cristina Hamza: Sun Challenge Văcărești, o cursă perfectă din punctul meu de vedere, atât în ceea ce privește organizarea traseului cât și kit-ul în sine, ca să nu mai spun de premii! O competiție la care aș vrea să particip anual cu cea mai mare plăcere. Pentru o cursă de 15 kilometri am simțit adrenalina în vene de la început până la sfârșit, chiar și a doua zi. 

Robert Boroi: Vreme plăcută, traseu deosebit, kit și premii mult peste media de la noi din țară. Bucuros de participarea la acest eveniment caritabil.

Dragoș Ciobanu: Pentru că am alergat pentru o cauză nobilă și anume pentru a ajuta la protecția țestoaselor de apă din Delta Văcărești, am zis să nu deranjez prea tare, așa că am abordat stilul încet-încetișor cu tente de pâș-pâș, ca să nu îmi fac simțită prezența. Delta a arătat bine, cufundată în razele soarelui care a încălzit puțin afmosfera rece pe timpul dimineții. Mi-a plăcut cursa și peisajul sălbatic al Parcului Natural Văcărești dimineața. Abia aștept ediția următoare!