Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Vedetele pedalează spre fapte bune pentru copiii cu autism!

În preajma sărbătorilor de iarnă, pe 17 si 18 decembrie, la Sun Plaza, pedalăm pentru a dărui ore de terapie copiilor ce suferă de autism! Pentru susținerea cauzei Asociației Help Autism, vedete, bloggeri, persoane publice vor pedala timp de 30 de minute fiecare în centrul comercial pe o bicicletă statică, așezată în zona intrării principale.

Cei care vor vizita centrul comercial Sun Plaza în zilele de 17 și 18 decembrie, între 14:00-20:00, vor avea ocazia să facă parte din galeria bicicliștilor spre fapte bune: Gianina Corondan, Bogdan Alexandrescu(Chef Dexter), Sânziana Negru, Paul Georgescu (cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren) și mulți alții.

Lângă bicicleta statică va fi amenajată o urnă, în care oamenii vor putea să doneze orice sumă doresc. Dacă vor dona minim 40 de lei (adică suficient pentru o oră de terapie), în schimbul ei vor primi o decorațiune pentru bradul de Crăciun. Asociația Help Autism are 400 de copii în terapie și susține peste 600 de ore de terapie zilnic. Pentru șanse cât mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu autism are nevoie de 2 până 8 ore de terapie zilnic.

În Romania, în anul 2015 erau înregistrate peste 8.000 de persoane cu autism, însă numărul real al acestora se apropie de 30.000, conform cifrelor ONG-urilor implicate în conștientizarea și ameliorarea simptomelor afecțiunii.
Asociatia Help Autism se implică activ de 6 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism.

Considerată vârf de lance în acțiunile de schimbare a statutului autismului în România, pe lângă servicii de terapie oferite în cele 6 centre, Asociația Help Autism, desfășoară activități de lobby, parteneriate public-private și este co-organizator al conferinței internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Vino în weekend-ul 17 & 18 decembrie la Sun Plaza și fii parte din galeria celor care pedalează spre fapte bune pentru copiii cu autism! Dăruiește și tu o oră de terapie și susține integrarea în societate a copiilor ce suferă de această afecțiune!