Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. OK

Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

De 1 Decembrie, onorăm femeile excepționale ale României

SUN PLAZA
26 nov. - 6 dec.
Etajul 1

Sun Plaza aderă la proiectul de celebrare a personalităților feminine marcante ale României și aduce în rândul vizitatorilor săi inițiativa “Femei pe Bancnote” . Proiectul inițiat de Janina Nectara, care a cunoscut amploare în mediul online, va fi reprezentat pe 1 Decembrie în centrul comercial sub forma unei expoziții care include prezentarea a 7 dintre cele 100 de femei remarcabile ale țării incluse în proiect, cele mai votate de către comunitatea online.

România are în istoria sa femei extraordinare, cu realizări și acțiuni revoluționare, care au adus premiere la nivel internațional, recorduri mondiale sau distincții excepționale. Dintre figurile remarcabile ale căror povești vor prinde viață în Sun Plaza se numără: Elena Romanescu-Alistar, Lola Bobescu, Smaranda Brăescu, Iolanda Balaș-Sotter, Anița Nandriș-Cudla, Elena Pușcariu-Densusianu, Regina Maria.

Cele 7 doamne extraordinare provin din diverse regiuni ale țării și și-au adus contribuția la dezvoltarea societății și a diferitelor domenii. Prin meritele incontestabile, ar putea oricând să fie onorate prin includerea pe una dintre bancnotele noastre, iar proiectul își propune această schimbare de paradigmă.

Incluzând de la singura femeie deputat din Basarabia care a militat puternic pentru Unire (Elena Romanescu-Alistar), la cea mai mare violonistă a lumii în secolul XX (Lola Bobescu), de la prima femeie parașutist cu record mondial (Smaranda Brăescu), la dubla campioană olimpică stabilind un record mondial la atletism (Iolanda Balaș-Sotter), de la prima scriitoare țărancă distinsă de Academia Română pentru memoriile din Siberia (Anița Nandriș-Cudla) ori prima femeie profesor universitar din medicină, cu numeroase premiere la nivel mondial (Elena Pușcariu-Densusianu) la regina-soldat și personalitatea excepțională care a fost Regina Maria, expoziția își propune să aducă publicului file notabile din evoluția României.

Inițiativa susținută de Sun Plaza cu prilejul Centenarului va cuprinde și activări în rândul vizitatorilor, pentru a spori interacțiunea și interesul de a vota pe site figurile preferate dintre cele prezentate. Astfel, cei care votează primesc câte o bancnotă cu chipul celor 7 femei, putând cumpăra cu aceasta obiecte specifice Zilei Naționale, de la Info Point-ul de la etajul 1 al centrului comercial.

Abonează-te la newsletter-ul evenimentelor de senzatie!

Află primul ce evenimente pregătim şi fă-ţi programul de distracţie la Sun Plaza. Şi pentru că nici nouă nu ne place spam-ul, te vei putea dezabona în orice moment, direct din email-ul primit.

Am peste 16 ani si sunt de acord cu Termenii si conditiile site-ului
Am luat la cunostinta despre Prelucrarea datelor personale
Adresa de email incorecta
Trebuie sa accepti termenii si conditiile
Trebuie sa citesti politica de prelucrare a datelor