Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. OK

Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Hungry Sharks

Hungry Sharks www.hungrysharks.at / www.facebook.com/hungrysharks

În noua lor lucrare „Hidden in Plain Sight”, compania de dans Hungry Sharks realizează o coregrafie de elemente de dans urban ca într-un puzzle. Cei 12 dansatori repetă scene de mișcare și invită publicul să descopere corelațiile. Modelele de dans pot astfel deveni metafore ale relațiilor interumane și ale transformărilor sociale. Ideea care stă la baza lucrării pleacă, printre altele, de la motivele scurtmetrajului „Tango”, premiat cu Oscar, al regizorului polonez Zbigniew Rybczyński, din anul 1980. Piesa se dezvoltă de-a lungul unor momente coregrafice care urmăresc ca pe această cale să facă importanța impulsurilor din partea oamenilor din jurul nostru inteligibilă și tangibilă pentru public.

Întreaga performanță „se deplasează” prin intermediul scenelor individuale prin zona de intrare și prin noile aripi ale centrului Sun Plaza. Publicul este invitat să-i urmeze pe dansatori, pentru a descoperi în această manieră inedită arhitectura locului.

În cadrul workshopului din septembrie 2018, vizitatorii centrului Sun Plaza au posibilitatea de a realiza experimente individuale de mișcare, sub îndrumarea dansatorilor profesioniști de la Company Hungry Sharks. O invitație adresată tuturor de a învăța mișcări și motive de dans urban de la profesori fantastici și de a testa într-un mod original, prin dans, spațiile centrului comercial.

Compania de dans urban Hungry Sharks a fost înființată în anul 2011 de coregraful Valentin Alfery și de producătoarea Duŝana Baltić. Pentru a-și îndeplini misiunea de a populariza limbajul de mișcare al stilurilor de dans urban, compania produce regulat spectacole coregrafice urbane, care umplu serile pe diverse scene ale lumii. Spectacolele companiei au loc în Austria, Spania, Turcia, Italia, Croația și România.

ImPulsTanz

Înființat în anul 1984, ImPulsTanz a devenit cu timpul unul dintre cele mai importante festivaluri de dans modern pe plan mondial. În fiecare vară, timp de cinci săptămâni, mii de dansatori, coregrafi și docenți profesioniști din întreaga lume, conectați la pulsul prezentului, se întâlnesc la Viena pentru a colabora și a celebra dansul contemporan.

ImPulsTanz. Este sinonim cu spectacole, cu workshopuri, cu proiecte de cercetare și cu programe sociale. Este locul în care lucrările de dans contemporan ale coregrafilor se întâlnesc cu producții de pionierat al unor nou veniți. Aceștia și-au găsit un loc fix în cadrul festivalului prin seria [8:tension] Young Choreographers’ Series. În cadrul workshopurilor, în fiecare an, mii de participanți, debutanți și profesioniști deopotrivă, au șansa de a studia toate fațetele dansului, sub îndrumarea unor docenți internaționali.