Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

O nouă inovaţie ECCO – prima piele moale transparentă din lume

Pielea transparentă este un subiect „mult eludat” de către tăbăcari şi designeri. Piele transparentă a mai fost realizată anterior, dar doar în bucăţi mici, iar atunci când designerii au folosit această materie primă pentru a crea obiecte materialul a devenit dur şi a avut o rezistenţă slabă la apă.

O echipă de specialişti din cadrul ECCO Leather au finalizat acum un proiect la care lucrează de 3 ani, în cadrul căreia au studiat tehnici de tăbăcire a pielii folosite în Egiptul antic şi Grecia antică. Descoperirea noului material a aparut atunci când echipa a combinat aceste tehnici vechi cu aplicaţii industriale moderne.

Astfel a fost creat un nou material revoluţionar denumit „Apparition” pentru calităţile sale spectrale şi aspectul aproape fantomatic. Noua piele transparentă este disponibilă într-o gamă largă de culori şi poate fi utilizată atât pentru îmbrăcăminte, cât şi pentru încălţăminte.

Articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte special concepute de designerul Sruli Recht din noua piele transparentă în culori precum verde, negru, maro-portocaliu şi roşu sanguin demonstrează faptul că orice culoare este teoretic posibilă.

Aceasta piele transparentă ce menţine proprietăţile tradiţionale ale pielii de bovine este disponibilă în două grosimi: de 0,5 până la 0,7 milimetri şi de 0,8 până la 1,0 milimetri, în nuanţe de chihlimbar, verde, negru, portocaliu şi roşu.