Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Peter Kogler

Peter Kogler www.kogler.net

Artistul multimedia austriac Peter Kogler este reprezentat în Sun Plaza prin două lucrări. Artistul multimedia este renumit pe plan international pentru lucrarile sale generate pe calculator

Instalația sa de perete care împânzește întregul spațiu cuprinde nenumărate linii negre, care se concentrează, după care se răsfiră din nou. Cei care merg prin încăpere au senzația că urmăresc un sistem care curge, iar involuntar întreaga arhitectură înconjurătoare se dinamizează, percepția diluându-se în impulsuri de mișcare. Vizitatorii se găsesc în mijlocul unei structuri grafice, în epicentrul operei de artă.

Locatie: Pasajul subteran -1

În tornadă, cea de-a doua lucrare a lui Peter Kogler, liniile de lumină se rotesc vertical în încăpere. Lucrarea stă suspendată pe 18 metri și formează un vârtej, care atrage privirile vizitatorilor spre înălțime, într-un efect de aspirație.

Sculptura strălucitoare de proporții se ordonează ca o pâlnie în jurul unei axe, centrând astfel întregul loc. Scara, ca element de legătură între partea de sus și cea de jos, poate fi simțită optic chiar înainte de a fi folosită. Granițele dintre vizitator, obiectul de artă și spațiu devin cursive.

Locatie: Blue Atrium, intrarea principala

Despre artist:

Lucrările generate pe calculator ale artistului multimedia Peter Kogler se bucură de un mare succes încă din anii 80. Operele artistului, participant de două ori la expoziția Dokumenta, sunt reprezentate atât în colecții și muzee importante din întreaga lume, cât și în spații publice.

Artistul cercetează motive, precum furnică, șobolan, sistem de conducte și labirint, din perspectiva repetiției și a modularității. Proiecțiile și instalațiile care împânzesc spațiul modifică percepția asupra arhitecturii, mediul-suport al acestor opere de artă.

Peter Kogler trăiește și muncește în Viena.

https://www.youtube.com/watch?v=DzV-tmyDnWA