Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Cum recunoști parfumurile fake în 7 pași simpli

Veste rea: cele mai multe produse contrafăcute sunt parfumuri

Cu părere de rău trebuie s-o spunem: degeaba s-a chinuit Coco Chanel să scoată pe piață un parfum cu 80 de esențe florale și să ducă eleganța la un nou nivel de senzație. Același parfum poate fi găsit acum la prețuri mult mai mici, având un miros (aproape) identic, pentru care s-au folosit cel mult 6 esențe. Dacă nu ești un cunoscător fin al parfumurilor, riști să fii tras pe sfoară chiar într-un magazin de firmă.

Deci, cum deosebim un parfum original de unul fake?

Sunt câțiva indicatori pe care trebuie să-i urmărești cu atenție în momentul în care achiziționezi un parfum. Iată mai jos câteva sfaturi de care să ții cont:

Sfatul 1. Uită-te la țara de origine de pe fundul sticluței. Parfumurile fake sunt, de cele mai multe ori, „Made in China”. Există, însă, și fake-uri mai bine făcute care au trecută aceeași țară de origine. Dacă ai dubii, e timpul să arunci un ochi peste următoarele sfaturi.

Sfatul 2. Analizează cu atenție sticluța parfumului. Orice denivelare sau defect poate sugera că parfumul nu este original. Asigură-te că parfumurile pe care le cumperi au sticluța dintr-un material rezistent, neted, fără imperfecțiuni.

Sfatul 3. Verifică codul de lot. Același cod trebuie să apară atât pe cutia produsului, cât și pe  flaconul parfumului.

Sfatul 4. Agită sticluța de parfum și urmărește bulele de aer din conținut. În cazul parfumurilor fake, conținutul devine spumos. La parfumurile originale, bulele vor dispărea după câteva secunde.

Sfatul 5. Urmărește celofanul cutiei. Acesta trebuie să fie perfect întins și să aibă o calitate superioară. În cazul parfumurilor fake, vei observa o împachetare mult mai neglijentă, iar celofanul face cute.

Sfatul 6. Fii atent la miros! Mirosul esenței de parfum durează mai mult de 6 ore, în vreme ce apa de parfum durează până la 5 ore. În cazul parfumurilor fake, mirosul va persista aproximativ 2-3 ore.

Sfatul 7. Vezi dacă parfumul are impurități. În momentul în care agiți parfumul, acesta nu trebuie să prezinte impurități de niciun fel, lichidul fiind cât mai curat.

Acestea fiind spuse, nu rămâne decât să pui în aplicare sfaturile de mai sus. Și să vii la o tură de shopping în Sun Plaza.