Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Maratonul Resuscitării – SMURD

SUN PLAZA
18 mai - 18 mai
SUN PLAZA
11:00 - 21:00

🚑Maratonul Resuscitării – Ediția I – București🚑
🚒Curs de prim ajutor cu participare gratuită🚒
🚨Învață să resuscitezi și vei putea salva viața cuiva drag!🚨

Fundatia pentru S.M.U.R.D. organizează prima ediție a proiectului „Maratonul Resuscitarii” in București, Sâmbătă, 18 Mai, între orele 11:00 și 21:00, în SUN PLAZA!

🚨 Ce este Maratonul Resuscitării? 🚨

Maratonul Resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.

Proiectul a luat naștere în urmă cu 4 ani în Cluj-Napoca, înregistrând până în acest moment 7 ediții sub coordonarea colegilor de la S.M.U.R.D. Cluj. Motivați fiind de succesul local cât și de impactul pe care evenimentul l-a avut asupra societății clujene, Fundația pentru S.M.U.R.D. extinde proiectul la nivel național, inaugurând astfel prima ediție a Maratonului Resuscitării în București.

🚨 Cum se desfășoară cursurile? 🚨

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 30 de medici, paramedici, asistenți, formatori si voluntari ai Fundatiei pentru SMURD, veți exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoașteți și cum acționați în cazul unui stop cardio-respirator.

Maratonul va cuprinde peste 10 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare grup de participanți.

Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară.

🚨 De ce este vital să participi? 🚨

4 din 5 stopuri cardio-respiratorii se întâmplă acasă.

Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10 % în fiecare minut care trece.

Având în vedere datele menționate mai sus, este lesne de înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane intrate în stop cardio-respirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția celor din jur. Recunoașterea rapidă a stopului cardio-respirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență se dovedesc a fi vitale pentru șansele de supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.

🚨 Oferind doar 30 de minute din timpul dumneavoastră, sâmbătă, 18 Mai, veți afla cum, cu mâinile goale, puteți face diferența dintre viață și moarte! Vă așteptăm în număr cât mai mare!🚨

Abonează-te la newsletter-ul evenimentelor de senzatie!

Află primul ce evenimente pregătim şi fă-ţi programul de distracţie la Sun Plaza. Şi pentru că nici nouă nu ne place spam-ul, te vei putea dezabona în orice moment, direct din email-ul primit.

Am peste 16 ani si sunt de acord cu Termenii si conditiile site-ului
Am luat la cunostinta despre Prelucrarea datelor personale
Adresa de email incorecta
Trebuie sa accepti termenii si conditiile
Trebuie sa citesti politica de prelucrare a datelor