Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Arta Urbana

Arta Urbană la Sun Plaza

Arta nu are neapărat nevoie de un muzeu sau de o scenă, ci se poate manifesta și direct în viața de zi cu zi, în moduri extrem de diferite. Artiștii plastici Peter Kogler, Manuel Gorkiewicz și dansatorii trupei „Hungry Sharks” ocupă în Sun Plaza locuri și spații. Vizitatorii de orice vârstă au astfel posibilitatea de a intra într-un dialog facil cu arta contemporană de cel mai înalt rang.

Peter Kogler

In Sun Plaza sunt puse în scenă și două instalații permanente de amploare ale artistului Peter Kogler. Artistul multimedia este renumit pe plan internațional pentru lucrările sale generate de calculator, care împânzesc spațiul.

În cadrul centrului comercial Sun Plaza, participantul la două ediții ale expoziției Dokumenta prezintă un perete decorat cu linii vibrante, care dinamizează deopotrivă arhitectura înconjurătoare și mișcările trecătorilor.

A doua lucrare a lui Peter Kogler este o tornadă înaltă de 18 metri, realizată din 1.200 m de bandă luminoasă, suspendată în centrul spațiului și care atrage într-un vârtej privirile vizitatorilor. Instalația care cântărește aproape o tonă este cea mai mare lampă individuală produsă de firma Zumtobel, liderul de piață pe segmentul instalațiilor de iluminat.

Mai multe detalii

Hungry Sharks

ImPulsTanz din Viena, unul dintre cele mai importante festivaluri de dans contemporan pe plan mondial, prezintă în deschidere compania de dans urban „Hungry Sharks”. Pe 28 septembrie 2018 Sun Plaza a devenit o scenă de spectacole, in care trupa a dezvaluit vizitatorilor producția „Hidden in Plain Sights”, pusă în scenă și în cadrul festivalului de la Viena.

În cadrul workshop-urilor de coregrafie, persoanele interesate s-au putut familiariza cu mișcările de dans urban, sub îndrumarea dansatorilor profesioniști ai trupei de dans. O oportunitate extraordinară de a vedea dans contemporan de renume internațional și în afara marilor scene de teatru.

Mai multe detalii

Manuel Gorkiewicz

Pe 28 septembrie 2018, tânărul artist plastic Manuel Gorkiewicz a pus în scenă o instalatie de arta din 142 de baloane strălucitoare. O instalație temporară, care s-a balansat ludic la granița dintre decorațiuni și artă plastică. Pe parcursul câtorva săptămâni, opera de artă s-a descifrat singură, iar mesajul plutitor a devenit într-un final, lizibil: un citat al inventatorului centrelor comerciale Victor Gruen, din anul 1952, care nu și-a pierdut însă deloc caracterul actual.

Dezvăluirea finală a mesajului s-a intamplat pe data de 10 octombrie 2018.

Mai multe detalii