Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. OK

Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Tarta alsaciana cu afine

Ingrediente:

Crusta

  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 ou
  • 1-2 linguri apa rece
  • Un praf de sare

Umplutura

  • 500 g afine 
  • 100 g smantana acra grasa
  • 2 oua 
  • 50 g zahar 
  • Extract de vanilie

Mod de preparare:

  1. Adaugati toate ingredientele pentru crusta intr-un robot de bucatarie cu lame si mixati pana cand obtineti un aluat.
  2. Rasturnati aluatul pe blatul de lucru si formati un disc. Acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l la frigider pentru minim 2h.
  3. Dupa ce timpul s-a scurs, scoateti aluatul si intindeti-l pe o suprafata bine infainata, cu ajutorul unui sucitor, intr-o foaie groasa de aproximativ 1cm.
  4. Asezati apoi foaia de aluat intr-o tava pentru tarta de 24-26 cm, decupati marginile si intepati-l cu furculita din loc in loc.
  5. Acoperiti aluatul cu o foaie de copt sau staniol peste care puneti boabe de orez sau de fasole. Asta nu va permite crustei sa se umfle.
  6. Coaceti la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10 minute. Dupa 10 minute, dati la o parte boabele si folia si mai coaceti inca 5 minute.
  7. Intre timp, amestecam smantana cu ouale, zaharul si extractul de vanilie.
  8. Scoatem crusta din cuptor si asezam afinele deasupra ei, apoi turnam amestecul de smantana. 
  9. Dam inapoi la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. 

Reteta creata de Miruna Lica, pentru mai multe detalii de retete o puteti gasi pe Instagram aici sau pe Website aici.