Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. OK

Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Back to school – 3 idei de bullet journaling cu Coffentropy

Înțeleg utilitatea unui sistem de organizare cum este bullet journalling-ul, dar personal nu am atât de multă răbdare încât să decorez fiecare pagină și task de făcut. Uneori planificarea lucrurilor banale tinde să îmi ia mai mult timp decât executarea propriu-zisă, așa că am cedat. Vă prezint, în schimb, câteva idei inspirate bujo, dar care mi se par mai „sustenabile” pe termen lung.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomandarea mea este să alegeți agende care:

– vă plac cu adevărat. Gândiți-vă că veți folosi agenda respectivă minimum 1 an, deci trebuie să fie ceva ce vă aduce plăcere să folosiți;
– au o copertă rezistentă. Aceasta poate fi hard cover (cartonată) sau una dintr-un material precum piele sintetică sau naturală.
– au colțurile rotunjite. Din cauză că agenda de planificare este ceva indispensabil în geanta pentru școală sau birou, colțurile paginilor sunt primele care suferă: se uzează, murdăresc, îndoaie, etc. Motivul pentru care ador colțurile rotunjite este că evit toată lista de neplăceri enunțate anterior, plus că arată mai … drăguț așa, nu?
– vă permit o „împărțire în pagină” simplă. Mie îmi plac cel mai mult paginile punctate (dotted) pentru că nu interferează vizual prea tare cu ceea ce scrii/desenezi și îți oferă posibilitatea de a trasa linii aproape perfecte fără liniar. Paginile punctate sunt un mix perfect între cele cu pătrățele și cele goale.
– au accesorii: panglica pentru a marca „unde ai rămas” sau un buzunăraș pe ultima copertă sunt super folositoare. Sigur, acestea pot fi diy-uite, dar tot mai simplu este să fie cu toate de-a gata.
Eu am tot experimentat, dar rămân fana celor de la Moleskine. La Librarium, în Sun Plaza, găsiți o selecție faină de agende, așa că recomand să cercetați terenul. 😉

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte chestiuțe super cool care vă pot face procesul de planificare mai frumos și interesant ar fi:

  • Post it-uri. Mie îmi plac cele în tonuri pastelate, de dimensiuni mici
  • Ador stickerele și îmi tot caut „ocazii” și „scuze” să adaug o pată de culoare și sens paginilor agendelor mele
  • Pentru a evita transferul pe cealaltă parte a paginii, vă recomand să folosiți highlightere, mai ales că acum există și culori mai puțin neonice. 😀

Cred că fiecare trebuie să ne găsim metoda preferată de organizare, acestea au fost doar câteva elemente pe care le folosesc eu.

Dacă vi se pare interesant acest stil de eliminare a haosului din cap, vă propun o scurtă „bibliografie”:

  • Ideea originală How to Bullet Journal
  • Pagina de facebook a comunității din România BUJO
  • Pinterest – o mulțime de idei cool

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S: îmi permit să vă mai dau un sfat pe ultima sută de metri – lăsați-vă o zi liberă pe săptămână. Tindem să ne încărcăm cu prea multă muncă în fiecare zi și uităm să ne mai și odihnim. Pauzele contează la fel de mult ca și lucrul, așa că de fiecare dată când vă „umpleți” spread-urile săptămânale cu lucruri de făcut, împărțiți pagina în 6 și lăsați o zi în care să închideți agenda. 😉