Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Bucură-te de reţetele de altădată cu un cooking show un pic altfel!

SUN PLAZA
3 nov. - 3 nov.
Etajul 1
15:00 - 18:00

Sun Plaza aduce la București o mică parte din moștenirea noastră gastronomică, găzduind, pe 3 noiembrie, un spectacol culinar realizat cu măiestrie de echipa „Povești cu gust”. Începând cu ora 15.00, la etajul 1 al centrului comercial, vizitatorii pot afla rețete vechi, de sute de ani, dar și istoria acestora, povestită de Mircea Radu, promotorul proiectului.

Povești cu gust” este un proiect inedit pornit din satul Costești, județul Hunedoara, care își propune să descopere rețete vechi, autentice, din acea regiune și să le aducă în atentia tuturor românilor. Este o inițiativă care deja a câștigat popularitate datorită valorii documentare care îmbină elementele de gastronomie veche cu cele etnografice. Evenimentele alternative care le aduc în prim plan pe sătencele din munții dacilor și zestrea lor, dar și povestea autentică din spate, contribuie substanțial la receptivitatea din partea publicului.

Spectacolul culinar din Sun Plaza presupune atât sesiuni de gătit, fiind prezentate publicului trei rețete foarte vechi, cât și de povestit, Mircea Radu completând momentele cu descoperirile sale din pelegrinările pentru documentarea proiectului. Vor fi proiectate și filmele realizate până acum în satele din regiune.

Ciorba de pitoance”, “Înturnata”, “Plăcinta cu scrob” sunt trei dintre rețetele care vor fi aduse în fața publicului bucureștean. Ultimele descoperiri din munții dacilor, cu nume care ne îndeamnă să ne întoarcem la rădăcini, aceste “comori” sunt exemplul creativității ciobanilor care colindau zona. “Înturnata”, de exemplu, un fel de “fondue” al zilelor noastre, provine dintr-un sat de o frumusețe aparte, Poiana Omului.

Elementele de gastronomie, dar și legendele, informațiile culturale, istorice, geografice, se îmbină într-o poveste inedită despre originile noastre, pe care merită să o cunoaștem cu toții.

Abonează-te la newsletter-ul evenimentelor de senzatie!

Află primul ce evenimente pregătim şi fă-ţi programul de distracţie la Sun Plaza. Şi pentru că nici nouă nu ne place spam-ul, te vei putea dezabona în orice moment, direct din email-ul primit.

Am peste 16 ani si sunt de acord cu Termenii si conditiile site-ului
Am luat la cunostinta despre Prelucrarea datelor personale
Adresa de email incorecta
Trebuie sa accepti termenii si conditiile
Trebuie sa citesti politica de prelucrare a datelor