Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. OK

Centrul comercial Sun Plaza

Sun Plaza – Destinație de senzație  – 170 de magazine, zona dedicată food & fun cu acces facil

Trucuri care funcționează la schimbarea bebelușului noaptea

Somnul bebelușului are un impact major asupra sănătății, creșterii și dezvoltării armonioase a sa. În timpul nopții, există numeroși factori care pot afecta calitatea odihnei copilului, de la liniștea din cameră până la îmbrăcămintea acestuia. Venim în ajutorul părinților cu o serie de trucuri care au rolul de a-i ajuta la schimbarea bebelușului noaptea, pentru a nu-i perturba visele.

Trucuri care ajută părinții la schimbatul bebelușului noaptea:

1. Nu aprinde becul în cameră atunci când schimbi bebelușul. Sursa de lumină, chiar dacă este slabă, îl poate trezi și apoi va fi greu să-l adormi iar.

2. Nu stabili contact vizual îndelungat cu bebelușul, pentru a evita ieșirea lui din starea de veghe.

3. Alege o pijama lejeră, care facilitează schimbarea bebelușului, fără prea multe mișcări. Totul trebuie să se desfășoare rapid și natural, astfel încât bebelușul să nu-și dea seama că l-ai schimbat.

4. Utilizează haine comode, din materiale superioare, pentru ca bebe să fie ocrotit și să se simtă confortabil. Se recomandă folosirea pijamalelor din bumbac 100%, care nu produc iritații sau mâncărimi.

5. Alege o pijama cu fermoar reversibil sau una cu capse plastifiate. Acest tip de capse sunt foarte populare pentru că nu conțin metale grele, au rezistență mare și nu oxidează. Ele se închid și deschid facil și ajută mămica în procesul de schimbare a bebelușului.

6. Evită hainele care conțin nasturi greu de deschis sau care sunt incomozi pentru bebe.

7. Elimină din lista de cumpărături și hainele care au în componență șnururi sau panglici, pentru a reduce orice risc care ar putea afecta siguranța bebelușului.

8. O pijama pufoasă, un scutec curat și uscat și o poveste înainte de culcare fac minuni.

9. Păturica și jucăria preferată trebuie să facă parte din echipamentul de somn.

10. Body-urile reprezintă cea mai inspirată alegere pentru bebe. Un body moale, plăcut la atingere o să contribuie într-un mod esențial la odihna corespunzătoare a copilului. Există body-uri cu capse adaptate pentru fiecare sezon. Ai grijă să alegi ce e mai potrivit pentru bebe.

11. Include în echipamentul de noapte și protecție termică pentru părțile inferioare, respectiv piciorușele bebelușului. Pentru anotimpurile cu temperaturi mai scăzute, alege o salopetă cu mânecă lungă.